Čo znamená návratnosť investícií?

Obsah:

Anonim

Návratnosť investícií alebo NI sa vzťahuje na výnosy získané z investície počas určitého časového obdobia a vypočítané ako percento investície. Môže sa tiež vypočítať tak, že sa čistý zisk po zdanení vydelí a vydelí ho celkovými aktívami. Každý výpočet poskytne rovnaké výsledky.

význam

ROI je ústrednou súčasťou rozhodovania v oblasti tradičného investovania, ako aj nákupu majetku (napríklad továrenských zariadení alebo počítačov) a schvaľovania a financovania rôznych projektov (nábor, školenie a marketing).

dôležité informácie

Výpočet návratnosti investícií je možné upraviť tak, aby vyhovoval každej situácii, v závislosti od toho, čo zahrniete ako náklady a výnosy. Neexistuje žiadny správny výpočet návratnosti investícií, pretože jeho definícia v najširšom zmysle je len snaha zistiť, akú ziskovú investíciu má. To robí ROI extrémne flexibilné.

varovanie

ROI nesmie byť použitá ako jediný základ na rozhodnutie. Samotná ROI nehovorí o riziku investície alebo pravdepodobnosti, že náklady a výnosy budú očakávané. Jednoducho ukazuje, ako sa výnosy porovnajú s nákladmi, ak sú výsledky investície to, o čom ste dúfali.