Maloobchodné marketingové techniky

Obsah:

Anonim

Existujú nové marketingové metódy a techniky, ktoré sa neustále rozvíjajú, keď sa rozplynie vojna maloobchodných cien. Maloobchodný marketing sa vyvíja a mení, pretože rozdiel medzi výrobcom a maloobchodníkom sa zmenšuje a cena sa stáva jedinou vecou diferencovania maloobchodníkov. Hodnota, ktorú môže predajca pridať, sa stáva dôležitým.

Osobný marketing

Realita maloobchodu spočíva v tom, že spotrebiteľ má veľa rôznych možností, ako nakupovať výrobky. Spotrebiteľ môže rozhodnúť, že mierny nárast ceny stojí za to, keď obchodník, s ktorým sa zaoberá, ponúka vynikajúce služby zákazníkom. Jedna maloobchodná marketingová technika, ktorú maloobchodníci ponúkajú, je osobný marketing. Obchodník sleduje, čo kupujú zákazníci, a používa tieto informácie na efektívnejšie sklady regálov. Skôr ako používať nákupné trendy z časopisu, maloobchodník používa vlastné nákupné trendy, aby diktuje nákupné návyky. Mnohí predajcovia ponúkajú služby vrátnika, ktoré pomôžu zákazníkom nájsť výrobky, ktoré chcú. Tieto osobné služby sú mimoriadne užitočné pri poskytovaní nápadov na darcovstvo zákazníkom alebo pri pomoci zákazníkom zakúpiť výrobky, ktoré im pomôžu dokončiť projekt, na ktorom pracujú. Maloobchodníci začínajú programy s kartami, ktoré nielen umožňujú zákazníkom s kartami prerušiť cenové ponuky propagačných produktov, ale informácie získané týmito kartami tiež umožňujú maloobchodníkom poskytovať zákazníkom cenové informácie a zľavy na výrobky, ktoré bežne kupujú. Maloobchodníci, ktorí sa snažia osloviť každého jednotlivého zákazníka, sú tí, ktorí dosahujú pokrok v udržiavaní svojej zákazníckej základne.

Reklamy v obchode

Zvyčajne je zákazník v režime nákupu, keď vstúpi do vášho obchodu, a ak mu poskytnete dostatok informácií o vašich špecialitách v obchode, potom je pravdepodobné, že môžete vidieť nárast výnosov prostredníctvom predaja impulzov. In-store displeje a marketing sú tiež užitočné pre zákazníkov ako pripomenutie vecí, ktoré potrebujú, ale zabudli uviesť ich zoznam. Poskytnite svojim zákazníkom dostatok pripomienok pri prechode cez obchod o vašich propagačných akciách. Máte k dispozícii rozpisy, keď ľudia chodia, aby sa na ne mohli pozrieť, keď nakupujú. Zamestnanci umiestnite v blízkosti propagačných produktov, ktoré vydávajú kupóny. Uistite sa, že propagačné nápisy sú jasné a ľahko sa prečítajú. Značte svoje oči na úrovni očí a uistite sa, že propagačné predmety sa ľahko dostanú na vaše regály.

Pochopte svojich zákazníkov

Efektívnejší manažéri maloobchodného marketingu trávia čas hovoriť so zákazníkmi každodenne, aby zistili, prečo nakupujú zákazníci v obchode a čo zákazníci chcú vidieť na zlepšenie predaja. Zoznámenie sa so zákazníkmi umožňuje nielen lepšie sústrediť svoje marketingové úsilie na svoje potreby, ale tiež prináša zákazníkovi pocit, že vás zaujíma, čo hovorí. Silné prepojenie s vašou zákazníckou základňou je dôležité pre vypracovanie silných marketingových plánov.