Farmakológ Vs. Lekársky lekár

Obsah:

Anonim

Keď pôjdete do lekárne, aby ste vyplnili predpis, vidíte, že v pozadí lekárne pracujú rôzne osoby. Títo ľudia môžu vyzerať, akoby robili to isté, ale v skutočnosti nie sú. Farmaceutický a lekársky technik má podoby vo svojej práci, ale existujú aj mnohé rozdiely.

lekárnik

Lekárnik zlúči zložky na lieky a následne vydá lieky pacientom. On tiež odpovedá na akékoľvek otázky pacient má o lieku, radí pacientov o používaní over-pult a predpis lieky a radí pacientom na všeobecné témy zdravia. Lekári v USA musia získať Pharm.D. stupeň; Pharm.D. nahradil Bakalár lekára, ktorý už nie je udelený. The Pharm.D. je štvorročný program a musí byť ukončený na akreditovanej škole vysokej školy alebo lekárne. Niektorí lekárnici dokončia jednoročné alebo dvojročné bydlisko, pretože rezident je potrebný pre farmaceutov, ktorí chcú pracovať v klinickom prostredí. Od roku 2008 bol stredný plat pre lekárnika 106,410 dolárov, podľa Bureau of Labor Statistics (BLS).

Lekársky lekár

Technici lekární pomáhajú lekárom, ktorí sú držiteľmi licencie, pripravujú lieky a slúžia zákazníkom. Technici overujú presnosť informácií o predpisoch, overujú si poistné informácie, vedú záznamy pacientov, dostávajú elektronické žiadosti o lekársky predpis od lekárov a pripravujú štítky s predpismi. Technici tiež počítajú, nalievajú, vážia, merajú a niekedy miešajú lieky. Technik nemôže dávkovať lieky bez toho, aby ich liek kontroloval farmaceut. Tiež technik nemôže odpovedať na otázky pacienta o liekoch alebo zdravotných záležitostiach; tieto otázky treba postúpiť farmaceutovi. Pre technikov neexistujú štandardné požiadavky na vzdelanie, ale niektoré štáty vyžadujú vysokoškolský diplom alebo ekvivalent. V odborných školách sa ponúka aj program lekárskych technikov, ktorý uľahčuje kandidáta. Od roku 2008 bola stredná ročná mzda pre lekáreň technik 13,32 dolárov za hodinu, podľa BLS.

podobnosti

Farmaceutickí lekári aj technici lekární ošetrujú lieky na predpis. Obaja počítajú, miešajú, vážia a nalievajú lieky. Obaja sa zaoberajú aj zákazníkmi lekární, lekárňami a poisťovňami. Lekárnik a lekárnik majú rovnaký cieľ - zdravie a blaho obyvateľstva a spokojných zákazníkov.

rozdiely

Lekárnik má viac právomocí ako lekárnik; farmaceut má rozhodujúci názor na to, či je alebo nie je vhodný na verejnú spotrebu. Od lekárnika je tiež potrebné, aby mal viac vzdelania ako technik. Technik spravuje administratívnu stránku lekárne; venuje sa štítkom a súborom pacientov. Farmaceutický pracovník zvládne vedecké a klinické potreby lekárne; on odpovedá na lekárske otázky a zlúčenie liekov. Lekárnik, ktorý je vyplácaný platom, tiež zarába výrazne vyššie príjmy ako technik, ktorý je obvykle platený hodinovo.