Ako vypočítať úspory týkajúce sa zmeny zmluvných podmienok predajcu

Anonim

V podnikaní vždy existujú spôsoby, ako znížiť náklady. Jedným z najlepších miest na hľadanie úspor je vo vašich platobných podmienkach, ktoré by vás mohli stáť viac, než si uvedomíte. S určitou starostlivou analýzou a plánovaním by ste mohli ušetriť vašu spoločnosť iba tým, že zaplatíte účty trochu rýchlejšie a / alebo podľa podmienok uvedených v pôvodnej zmluve. Úlohou je pochopiť, čo znamenajú pojmy, a potom ich porovnať s možnými scenárami.

Určte svoje súčasné platobné podmienky dodávateľa.Tieto budú jasne uvedené v podmienkach vašej zmluvy. Medzi najbežnejšie platobné podmienky patria zľavy alebo možné úspory spojené s platením vášho účtu do 15, 30, 60 a 90 dní.

Určite platné platobné podmienky. Jedná sa o priemernú dobu, počas ktorej zaplatíte svoje účty, a zvyčajne sa určuje sumou platby alebo inými pravidlami stanovenými na účtovnej oddiele. Povedzme, že platby sú v súčasnosti realizované do 45 dní.

Určte percentuálny rozdiel v zľave. Ak platíte svoje účty do 15 dní, na.5 percent, na rozdiel od 30 dní, na.3 percent, rozdiel je.2 percent.

Vypočítajte úspory súvisiace s meniacimi sa podmienkami dodávateľa od 30 do 15 dní. Vynásobte platbu predajcovi rozdielom vypočítaným v kroku 3. Ak je platba predávajúcemu 10 000 USD, výpočet je 10 000 USD vynásobený.0002 alebo 2 USD.