Odpisy elektroniky

Obsah:

Anonim

Vnútorná daňová služba umožňuje daňovým poplatníkom odpisovať elektronické zariadenia používané v obchodných činnostiach. Ak vlastníte spoločnosť a používate elektroniku v prevádzkových činnostiach, odpisujte elektronické aktíva na konci roka.

znehodnotenie

Odpisy spoločnostiam umožňujú spätne získať náklady na elektronické zariadenia počas stanoveného počtu období. Umožňuje to tak prispôsobenie výnosov získaných počas obdobia s výdavkami vzniknutými pri tvorbe týchto príjmov. Odpisovanie je nepeňažná položka, čo znamená, že ide o účtovnú transakciu používanú na daňové účely.

Odpis elektroniky

Ak bolo elektronické aktívum zakúpené po 31. decembri 1986, IRS umožňuje podnikateľovi alebo osobe znehodnotiť majetok počas piatich rokov. Ak kupujete profesionálnu kameru v hodnote 5 000 USD, ročný odpisový náklad je 1 000 dolárov alebo 5 000 dolárov rozdelený piatimi.

Ďalšie úvahy

Elektronické vybavenie sa považuje za dlhodobý majetok, pretože sa s najväčšou pravdepodobnosťou používa viac ako rok. Krátkodobé aktíva sú zdroje, ako hotovosť a pohľadávky, použité alebo predané do 12 mesiacov. Odpisovanie elektronického majetku zníži účtovnú hodnotu tohto majetku.