Ako urobiť vynikajúci leták

Obsah:

Anonim

Keď chcete odovzdať informácie a chytiť pozornosť niekoho, môže byť odpoveď jednoduchý leták na papier. Namiesto veľkých a objemných plagátov alebo drahých značiek letáky ponúkajú lacný a efektívny spôsob komunikácie. S jedným rýchlym pohľadom na dobre navrhnutý leták môže človek zvyčajne pochopiť celú vašu správu. Podobne ako u iných komunikačných vozidiel leták funguje alebo nefunguje dobre v závislosti od viacerých faktorov. Tu sú niektoré techniky, ktoré by ste mali použiť na to, aby vaše letáky vynikli.

Použite nadpis na získanie pozornosti. Toto je najdôležitejší prvok letáka. Ak hneď nepochopíte niekoho oka, správa sa stratí. Použite otázku, zaujímavú citáciu alebo hru na slová. Slová ako "Ako sa", "Naučiť sa" a "Tajomstvo" sú najlepšie.

Pridajte fotografie alebo ilustrácie, ktoré nasmerujú oči ľudí na leták. Tento obrázok potrebuje zálohovať správu a vytvoriť emócie alebo náladu. Veľa fotografií a ilustrácie je k dispozícii zadarmo pre deti.

Pamätajte, že ľudia sa vždy pýtajú: "Čo je pre mňa?" Nechajte čitateľov vedieť, ako môžu profitovať a aké výhody budú mať z vašej ponuky. Napíšte leták z ich pohľadu pomocou slov "vy" a "váš". Udržujte odseky veľmi krátke a nepoužívajte dlhé vety alebo ťažké slová.

Uľahčite zobrazenie dôležitých častí správy. Použite guľky alebo šípky na zvýraznenie alebo pole v hlavnom bode. Uľahčite čítanie.

Použite písmo alebo písmo, ktoré vyniknú. Nepoužívajte viac ako dve rôzne písma, ani nič nepoužívajte. Typ bez pätky bude najlepší, pretože je neformálnejší. Urobte najdôležitejšie slová odvážne alebo farebné.

Tlač letáku na svetlý alebo neónový papier. Alebo ak máte farebnú tlačiareň, použite štyri farebné fotografie a ilustrácie a farebný písací znak. Nepúšťajte cez palubu príliš veľa farieb. Udržujte to jednoduché.

Tipy

  • Potiahnite si leták a potom ho overte aj niekoho iného.