Strategické marketingové stratégie čerpacích staníc

Obsah:

Anonim

Odvetvie palivových čerpacích staníc je dosť homogénne: Ceny, vybavenie, výrobky a dokonca aj architektúra sú pre väčšinu čerpacích staníc v krajine dosť podobné. Z tohto dôvodu majitelia čerpacích staníc sa musia pozerať na kreatívne marketingové stratégie, aby priniesli nových zákazníkov do dverí a premenili prvých návštevníkov na opakujúcich sa zákazníkov.

Cenová súťaž

Zákazníci čerpacích staníc môžu považovať čerpacie stanice za prakticky nediferencované. Zákazníci často vyberajú, ktorú benzínovú stanicu sponzorujú na základe aktuálnych cien pohonných hmôt, a nie konajú lojálne na jednu stanicu. Ak chcete chytiť týchto cenovo orientovaných zákazníkov, zostaňte na popredných hraniciach cien plynu vo vašej oblasti. Sledujte ceny konkurentov opatrne a vždy zmeňte alebo mierne prekonajte najnižšiu cenu.

Vernostné programy

Zákazníci čerpacích staníc často pravidelne nakupujú tie isté zásielky. Zavedenie vernostných programov pre položky ako káva, horúce psy a výdavky na pohonné hmoty môžu poskytnúť vašim zákazníkom motiváciu navštíviť vašu stanicu častejšie, a to dokonca aj zďaleka od ich cesty kúpiť od vás a získať ešte jeden bod smerom k ich odmene.

Konkurzné akcie

Ponúknite cenné ceny za dočasné súťaže a propagačné akcie a propagujte propagáciu a cenu vo svojich priestoroch. Urobte z ceny niečo, čo povzbudí reklamu z úst do úst - premýšľajte o voľnom plyne za rok alebo o bezplatnej káve na celý život. Využívajte propagačné akcie na šírenie týchto súťaží a výrazne zvyšujte objem predaja.

partnerstva

Vytvorte partnerstvo s miestnym alebo regionálnym obchodným reťazcom, aby ste napodobili komponenty čerpacích staníc veľkých predajní potravín. Zákazníci si zvyknú získavať zľavy na čerpacích staniciach viazaných v konkrétnych obchodoch s potravinami; vytváranie miestneho partnerstva vám môže pomôcť prekonať vlnu tohto trendu. Ponúkanie zliav patrónom inej miestnej pobočky vám môže pomôcť zvýšiť objem predaja aj spokojnosť zákazníkov.

Vybavenie

Využite jedinečnú zmes výrobkov a služieb, aby ste podporili reklamnú reklamu a získali lojalitu zákazníkov. Zahrňte komponent rýchleho občerstvenia, aby sa váš cieľový trh rozšíril. Zvážte oživenie plného servisu pre jedno alebo dve čerpadlá. Predávame lístky na lístky, alkohol, zásoby na cesty a akékoľvek iné predmety, ktoré zákazníci očakávajú v obchodoch s komfortom.