Ako sledovať oceľové teplo veľa

Anonim

Čísla tepelnej dávky sú záznamom konkrétnej skupiny ocele. Číslo tepelnej dávky identifikuje chemické zloženie ocele. Výrobcovia môžu sledovať jednotlivé dodávky ocele späť na dodávateľov surovín na základe tohto čísla šarže. To umožní dodávateľom surovín, aby odvolali akúkoľvek časť, ktorá zahŕňa poškodené alebo poškodené výrobky. Umožňuje tiež výrobcovi zistiť, či je tepelná dávka v súlade s chemickými špecifikáciami. Ak chcete sledovať množstvo tepla, musíte mať číslo šarže.

Nájdite číslo dávky tepla na stĺpci. Svietnik je ingot alebo kotúč kontinuálneho kovu. Číslo bude označené do suroviny. Je to päť- až šesťmiestne číslo, ktoré označuje pec, v ktorej bola ohrievaná oceľ, rok, v ktorom bola roztavená, a čísla taveniny.

Obráťte sa na svojho dodávateľa a identifikujte špecifické zloženie chemikálií a tepelné špecifikácie kusu. Tieto informácie sa potom prenášajú na akýkoľvek výrobok vyrobený z ocele v dávke.

Zadajte číslo šarže v databáze spolu s jej chemickými vlastnosťami a dodávateľom.

Aktualizujte svoje záznamy o počte kusov tepla, pretože oceľ sa spracováva ďalej. Keď sa výrobky rozrežú alebo menia, skladujú sa v menších dávkach, takže výrobca môže zistiť, či je chyba z pôvodného dodávateľa surovín alebo či pochádza z vnútropodnikového výrobného procesu. Pri výrobe produktu sa zmení číslo šarže. Aktualizujte túto zmenu v databázovom systéme. Zahrňte opis produktu a dátum vypršania platnosti. Zahrňte odvetvie alebo iné údaje špecifické pre používateľa, ktoré sú potrebné na identifikáciu a sledovanie konkrétneho tovaru.

Vytvorte čiarový kód pre každý finálny hotový produkt a zaznamenajte číslo čiarového kódu v databázovom systéme.

Identifikujte najnovšie číslo šarže a čiarový kód na nákladnom liste, ktorý sprevádza všetky dodávky maloobchodníkom alebo konečným zákazníkom.