Výhody použitia databázy

Obsah:

Anonim

Navrhovanie a implementácia databázy môže byť neuveriteľne veľká úloha; Ak však pristupujete k veľkým množstvám údajov týkajúcich sa mnohých rôznych subjektov, databáza má mnoho výhod. Mnoho malých firiem začalo používať tabuľky. S rastom objemu predaja a počte zamestnancov sa databáza stáva vynikajúcim zdrojom. Čím skôr implementujete databázu, tým je jednoduchšie navrhnúť.

Rýchle dopyty

Vyhľadávanie informácií alebo vzťahov v rámci veľkého množstva údajov je zvyčajne oveľa rýchlejšie pomocou databázy verzus Excel alebo nejakého iného tabuľkového softvéru.

Viacerí používatelia

Databázu je k dispozícii viacero používateľov súčasne. Toto je obzvlášť výhodné pre veľké podniky s mnohými zamestnancami, ktorí potrebujú prístup k tým istým údajom súčasne.

prenosnosť

Databázu so správnymi nastaveniami je možné získať prístup z ľubovoľného miesta na svete cez internet, čo umožňuje cestujúcim prístup k potrebným údajom mimo kancelárie.

flexibilita

Pomocou rôznych zobrazení - ktoré sú vlastnými údajovými reprezentáciami - má každý používateľ možnosť zobraziť údaje spôsobom, ktorý je pre nich najviac prínosom. Navyše dáta sa môžu odvolávať na rôzne aplikácie.

dlhovekosť

Údaje uložené v elektronickej databáze môžu byť použité v novšom softvéri Database Management System (DBMS), ako sa uvoľní. S veľmi malými výnimkami bude všetok nový softvér DBMS pracovať na existujúcich databázach.