Fax

Atramentové kazety Canon Vs. Atramentové kazety HP pre tlačiareň

Obsah:

Anonim

HP a Canon sú dobre známe značky, ktoré poskytujú kvalitné produkty. Aj keď obidve ponúkajú atramentové kazety, dizajn a štýl každého z nich sa líšia spôsobom, ktorý môže spotrebiteľov vyberať jeden nad druhým v závislosti od spotrebiteľských preferencií.

Jednorazová hlava

Inkoustové kazety HP majú zvyčajne jednorazový typ hlavy, v ktorom je tlačová hlava zabudovaná do atramentovej kazety. Po vyčerpaní jednej farby atramentu musíte nahradiť celú atramentovú kazetu, aj keď neboli použité iné farby, ako aj celá tlačová hlava.

Pevná hlava

Atramentové kazety Canon majú obvykle pevný typ hlavy, v ktorom je tlačová hlava integrovaná do tlačiarne. Na rozdiel od typu atramentovej kazety na jedno použitie, farbu atramentu je možné nahradiť individuálne. Ak je tlačová hlava poškodená, budete si musieť kúpiť úplne novú tlačiareň.

cena

Inkoustové kazety HP sú vo všeobecnosti drahšie ako atramentové kazety Canon. Na karte Best Buy sú ceny multifarebných atramentových kaziet HP od 18,99 USD do 42,99 USD, kým multifunkčné atramentové tlačiarne Canon sa pohybujú od 20,99 USD do 35,99 USD.

efektívnosť

Napriek vyšším nákladom spoločnosť HP tvrdí, že tlačiarne používajú menej atramentu ako tlačiarne Canon. "Testované tlačiarne Canon používali takmer dvakrát toľko atramentu ako porovnateľné tlačiarne HP, ktoré boli testované na tlač rovnakého počtu stránok." Preto HP tvrdí, že tlačiarne s jednotlivými atramentovými kazetami pre každú farbu nie sú efektívnejšie ako tlačiarne s trojfarebnými kazetami. Vyššie množstvo atramentu používané pre tlačiarne Canon je spôsobené predovšetkým údržbou systému a zmenami kazety.

Náplň a recyklácia

Spoločnosti HP aj Canon sa snažia vytvoriť atramentové kazety ekologicky šetrné. Poskytujú spotrebiteľom možnosť vrátenia kaziet na recykláciu. Niektoré obchody s elektronikou a supermarkety navyše majú k dispozícii zásobníky pre použité kazety. Obchody, ktoré predávajú kancelárske potreby, môžu naplniť atramentové kazety HP a Canon, hoci niekedy so zníženou kvalitou atramentu.