Ako používať jednoduchý účtovný softvér

Obsah:

Anonim

Spoločnosť Sage Software navrhla jednoducho účtovníctvo, aby umožnila malým podnikom spravovať účtovné a finančné transakcie bez akýchkoľvek účtovných znalostí alebo skúseností. S jednoduchým účtovným softvérom môžu vlastníci malých podnikov sledovať zákazníkov, nákup zásob, tržby a pohľadávky. Aplikácia tiež pomáha majiteľom vytvárať rozpočty, riadiť zamestnancov a mzdy a dokonca generovať správy a vyhlásenia potrebné pre dane. Väčšina podnikateľov so základnými počítačovými vedomosťami má malý problém s nastavením jednoduchého účtovníctva na použitie s ich podnikmi.

Inštalácia programu Sage Simply Accounting

Vložte inštalačné CD do jednotky CD / DVD vášho počítača. Počkajte, kým sa na obrazovke nezobrazí Sprievodca jednoduchou účtovnou inštaláciou. Prípadne si stiahnite Simply Accounting z webovej stránky Sage Software. Dvakrát kliknite na stiahnutý inštalačný súbor a spustíte sprievodcu inštaláciou.

Po výzve sprievodcu nastavením zadajte kód produktu Simply Accounting. Ak ste si zakúpili kópiu predaja jednoduchého účtovníctva na CD, produktový kľúč sa nachádza na puzdre na CD alebo ochrannom kryte. Ak ste si zakúpili stiahnutú verziu z webovej stránky Sage Software, produktový kľúč sa nachádza v potvrdzovacom e-maile, ktorý ste dostali po zakúpení. Po zadaní platného kódu Product Key kliknite na tlačidlo "Next".

Kliknite a povolte možnosť "Úplná inštalácia". Kliknite na tlačidlo Ďalej. Kliknite na možnosť "Typická" inštalácia a kliknite na tlačidlo Ďalej. Počkajte, kým sprievodca inštaláciou nainštaluje program Simply Accounting v počítači. Reštartujte počítač.

Vytvorenie novej spoločnosti v jednoduchom účtovníctve

Spustite Sage Simply Accounting v počítači. Keď prvýkrát spustite jednoduché účtovanie, zobrazí sa úvodná obrazovka. Kliknite na odkaz Vytvoriť novú spoločnosť a potom na tlačidlo OK.

Zadajte názov svojej firmy a informácie o adrese. Kliknite a povoľte zoznam štandardných účtov pre typ spoločnosti, ktorý presnejšie popisuje váš typ firmy. Kliknite na tlačidlo Ďalej.

Kliknutím na tlačidlo "Prehľadávať" vyberte priečinok vo vašom počítači, aby ste uložili údaje spoločnosti Simply Accounting a transakcie. Kliknite na tlačidlo "OK".

Kliknite na odkaz "Spoločnosť" v paneli ponuky na ľavej strane obrazovky. Počkajte, kým sa na obrazovke zobrazí "Informačný panel spoločnosti". Kliknite na odkaz Nastavenia.

Kliknite na položku "Dane z predaja". Ak je to možné, zadajte miestne sadzby dane z predaja.

Kliknite na položku "Mzdové účtovníctvo" v informačnom paneli spoločnosti. Zadajte názvy zamestnancov, platové sadzby a platobné rozvrhy.

V hlavnom paneli ponuky kliknite na položku Zákazníci a predaj, potom na položku Zákazníci. Zadajte informácie o zákazníkoch pre klientov, ktorí majú s vašou firmou nevyrovnané zostatky. Zadajte sumu, ktorá sa vám dlhuje, v príslušných poliach "Požiadavky na čiastku" alebo "Zostatok splatné". Zadajte kontaktné informácie pre zákazníkov, ktorí nakupujú od vás často.

Kliknite na položku "Dodávatelia a nákupy" na paneli s ponukami. Zadajte informácie o kontaktoch a adresách pre dodávateľov, od ktorých vaša spoločnosť nakupuje inventár a zásoby. Ak dlžíte peniaze predajcovi, zadajte sumu do poľa "Zostatok splatný".

Kliknite na položku Inventár a služby na paneli s ponukami. Kliknite na odkaz "Inventár" a zadajte údaje o produktoch, ktoré predávate. Uveďte každú položku jedinečné identifikačné číslo a popisné meno. Zadajte číslo každého produktu, ktorý máte k dispozícii. V prípade produktov práce alebo služieb zadajte informácie pod odkazom "Služby".

Kliknite na položku Zákazníci a predaj. Kliknutím na odkaz Predaj vytvoríte novú transakciu pri vytváraní faktúry alebo predaji položky zákazníkovi. Po zadaní informácií o zákazníkoch a produktoch kliknite na ponuku "Súbor> Tlačiť" na lište ponuky a vytlačte faktúru pre zákazníka.