Ako napísať list na zrušenie zmluvy

Obsah:

Anonim

Podpísali ste niekedy zmluvu, spali ste na ňu a potom ste sa zobudili nasledujúci deň ľutujúc vaše rozhodnutie? Mnoho ľudí si neuvedomuje, že môžu zrušiť takmer akúkoľvek zmluvu do 3 dní od podpisu z akéhokoľvek dôvodu (zvyčajne bez predaja automobilov). Toto sa nazýva zrušenie zo zákona. Poskytuje spotrebiteľom primeraný čas zmeniť svoj názor o každej zmluve, ktorú podpíšu s firmami a jednotlivcami. Môžete v podstate považovať dohodu za neplatnú, pokiaľ písomne ​​písomne ​​zrušíte zmluvu.

Zistite celé meno a adresu osoby, s ktorou musíte zrušiť zmluvu. Ak ide o firmu, získajte úplné obchodné meno uvedené v zozname so štátom alebo zmluvou a pridajte aj meno zástupcu, s ktorým ste pracovali, v hornej časti listu.

Dátum listu, aby bolo jasné, že ste zrušili zmluvu v stanovenom čase (zvyčajne 3 pracovné dni v závislosti od vášho stavu).

Napíšte zákazníka alebo zmluvné číslo súvisiace so zmluvou ako odkaz v hornej časti listu. Vysvetlite v jasnom jazyku, že zrušíte zmluvu s ich spoločnosťou. Opíšte služby, ktoré ste podrobne dohodli. Uveďte zákon vášho štátu, pokiaľ ide o vašu schopnosť zrušiť zmluvu do 3 dní, ak máte pocit, že druhá strana sa pokúsi dať vám problémy. Nemusíte uviesť, prečo vo väčšine prípadov, ale môžete, ak si myslíte, že to bude jasnejšie pre druhú stranu. Napíšte svoje meno a adresu (minimálne mesto a štát), aby vás druhá strana mohla ľahko identifikovať.

Dajte list na vašu miestnu banku notársky (mnohí majú notársku verejnosť). Získajte jasnú kópiu vyplneného listu s vaším podpisom a uchovajte ho pre svoje vlastné záznamy. Mať originálny list s poštovou pečiatkou a získať certifikát poštou od vašej pošty (náklady na dolár). Ak chcete pridať ochranu, písomnosť potvrďte s potvrdením o vrátení.

Tipy

  • Ak je to možné, napíšte svoj list. Ručné písanie môže byť nepríjemné a nezmazateľné. Nedovoľte, aby niečo také jednoduché ako nedorozumenie v dôsledku nepríjemného písania spôsobilo, že ste sa uviazli v zmluve, ktorú nechcete. Dajte druhej strane zdvorilostný telefonát, aby ste im oznámili, že chcete zrušiť zmluvu. Týmto spôsobom budú pripravené, keď dostanú list. Ak sa hovorí, že žiadny problém, ešte poslať list. Potrebujete písomný dôkaz, že ste zrušili zmluvu.

Výstraha

Nezačínajte s druhou stranou argument. Jednoducho napíšte a odošlite list na zrušenie zmluvy a ak existujú spory, budete musieť dovoliť druhej strane, aby vás k súdu. Odkazujte na zákon a uchovajte si dôkaz; šance sú raz, keď vidia, že ste v skutočnosti dovolené zmluvu zrušiť zákonom, nakoniec vás nechajú osamote.