Definícia spotrebiteľského trhu

Obsah:

Anonim

Trh je odlišná skupina potenciálnych zákazníkov, ktorú by mohla spoločnosť zamerať na svoje produkty a služby. Spotrebiteľský trh je trh, ktorý sa skladá z domácich spotrebiteľov, ktorí nakupujú tovar na individuálnu alebo rodinnú spotrebu. Je odlišný od obchodného trhu, v ktorom podniky predávajú tovar a služby iným spoločnostiam.

Kategórie spotrebiteľských trhov

Firmy sa zameriavajú na spotrebiteľov v mnohých kategóriách trhu vrátane spotrebného tovaru, mäkkého domáceho tovaru, tovaru dlhodobej spotreby, potravín, nápojov a služieb. Spoločnosti, ktoré predávajú na spotrebiteľských trhoch ponúkajú produkty v jednotlivých jednotkách, takže zákazníci môžu nakupovať len sumu potrebnú na domáce použitie.

Kanály spotrebiteľských trhov

Maloobchod je najdôležitejším kanálom dodávky na spotrebiteľské trhy. Maloobchodníci kupujú tovar od výrobcov alebo veľkoobchodníkov, rozbíjajú ich na spotrebné jednotky a uvádzajú ich na trh spotrebiteľom z predajní tehelne a malty. Online predajcovia predávajú tovar spotrebiteľom a potom dodávajú výrobky do svojich domovov. Priemyselný prieskum je jedným z najvýznamnejších spôsobov marketingu pre spotrebiteľov. Spoločnosti ako Mary Kay a Tupperware majú obchodných zástupcov, ktorí sa zameriavajú na individuálnych spotrebiteľov od dverí k dverám alebo prostredníctvom domácich strán.