Výhody a nevýhody callových centier

Obsah:

Anonim

Call centrum je centralizované miesto, ktoré prijíma a prenáša veľké množstvo telefónnych hovorov. Call centrum môžu byť prenajímať spoločnosťami z mnohých dôvodov, vrátane telemarketingu a produktových služieb, ako aj dlhových zbierok.

výhody

Call centrá sa používajú takmer na akýkoľvek účel. Keď je call centrum najatý spoločnosťou, považuje sa za outsourcing. Outsourcing prostredníctvom call centra poskytuje zdroje, ktoré spoločnosť normálne nebude mať. Call centrá sú vyškolené na správu veľkých a rôznorodých klientov a služieb. Outsourcing prostredníctvom call centra tiež poskytuje najnovšie technológie. Call centrá sú zvyknutí na poskytovanie týchto služieb a zvyčajne majú k dispozícii všetky najnovšie technológie.

nevýhody

Používanie call centra má aj nevýhody. Kvalita služby nie je zvyčajne taká solídna ako v podnikovom prostredí. Bezpečnosť je ďalšou nevýhodou. Pracovníci v callových centrách majú prístup k osobným informáciám pre tisíce ľudí. To môže viesť k bezpečnostným problémom.

podrobnosti

Mnoho firiem zamestnáva offshore call centrá. Výhodou je, že náklady sú lacnejšie. Nevýhodou je, že jazyk je často prekážkou, pretože angličtina nie je prvým jazykom pracovníkov.