Postupy prijímania skladov

Obsah:

Anonim

Sklad sa prechádza štandardným procesom prijímania, keď dorazia zásielky na doplnenie skladovaného zásob. Koordinátor skladu alebo vedúci inventára má nastavenú procedúru na kontrolu všetkých prijatých zásielok a efektívnu manipuláciu s papiermi. Ak sa pracovníci skladu stretnú s akýmikoľvek problémami s prijímaním, problémy sa dajú riešiť rýchlo, aby zákazníci mali k dispozícii správnu zásielku.

Identifikácia zásielky

Keď nákladné vozidlo dorazí na vykladací dok, predavač zásoby hovorí s vodičom o zásielke. Inventár skontroluje svoje záznamy, aby overil, že daná položka bola objednaná a nastavená na doručenie. Pracovník úradu podpisuje jej meno v oznámení o doručení zásielky, keď prijíma zásielku od vodiča.

Počet produktov

Po podpísaní oznámenia o preprave, pracovníci skladu vyzdvihujú prepravky z pozemného dopravníka. Počítá počet prepraviek alebo škatúľ, takže množstvo sa zhoduje s upozornením na doručenie vodiča. Každá prepravka sa otvorí a odoberá sa presný počet prijatých výrobkov. Zaznamenajú sa akékoľvek nezrovnalosti v prepočte z faktúry, takže nákupné oddelenie môže napraviť situáciu u výrobcu produktu.

Kontrola výrobku

Úradník pre inventár kontroluje všetky produkty za akékoľvek škody spôsobené počas prepravy. Poškodené produkty sú vyňaté z produkcie, takže výrobca môže získať položky a ponúkať náhradu. Dodávateľ musí skontrolovať, či sú v zásielke poškodené produkty a pred opustením skladu začať dokumentáciu o poškodených produktoch. V závislosti od pravidiel výrobcu môže vodič v tom čase prevziať výrobky, aby vrátil náhradné diely.

Prijímanie dokumentácie

Pracovníci skladu pridelia produkty pred inventarizáciou do políc. Údajový pracovník vkladá všetky informácie o produkte do dátového systému. Synchronizuje údaje so všetkými ostatnými oddeleniami, ktoré požadujú informácie, vrátane služieb zákazníkom, obchodného oddelenia a úhrad. Prevádzkovateľ inventára archivuje všetku písomnú dokumentáciu, ako sú faktúry a balíky na účely auditu.