Ako zistiť tok výkazu ziskov a strát

Anonim

Prietoková entita je obchodná organizácia, v ktorej zisky a straty plynú z organizácie buď partnerom, alebo akcionárom. Tieto organizácie sú klasifikované buď ako S korporácie alebo partnerstvá. Ak máte výkaz ziskov a strát, môžete vypočítať sumu, ktorá preteká majiteľom, ak máte aj dohodu o vlastníctve. Tieto dohody definujú podmienky, ako organizácia vypláca svojim vlastným ziskom.

Nájdite dohodu o partnerstve alebo stanovy o založení spoločnosti. V tomto prípade musíte zistiť, ako organizácia rozdeľuje zisky a straty. Napríklad, ak máte partnerstvo s dvoma partnermi, dohoda o partnerstve môže uviesť, že rozdelíte zisky a straty o 50 percent na každého partnera. Toto je percento priradenia.

Nájdite zisk alebo stratu vo výkaze ziskov a strát. V tomto príklade predpokladajme, že vaše partnerstvo malo straty vo výške 26 000 USD.

Vynásobte zisk alebo stratu percentom priradenia. V tomto príklade sa 26 000 dolárov a 50-percentná čiastka rovná pretečeniu strát vo výške 13 000 dolárov každému partnerovi.