Komunikačná stratégia produktu

Obsah:

Anonim

Efektívna komunikácia s produktmi je konkurenčná výhoda, ktorá môže pomôcť cieľovým zákazníkom v marketingových správach. Či je váš produkt spotrebný, odolný alebo nositeľný, stratégia produktovej komunikácie je neoddeliteľnou súčasťou dobrého marketingového plánu. Najlepšie komunikačné stratégie produktov zlepšujú šancu, že vaša správa dosiahne cielených zákazníkov a povedie k väčšiemu predaju.

Cieľové publikum

Rozhodnite sa o cieľovom trhu pre vašu komunikáciu s produktmi. Rozdeľte zákazníkov do segmentov, ako sú potenciálni zákazníci, noví zákazníci, vyspelí zákazníci a hviezdní zákazníci. Cieľte každý segment s rôznymi komunikačnými správami a propagačnými ponukami. Pre nových zákazníkov využívajte komunikáciu, aby ste si boli istí svojimi prvými nákupmi a podporovali opakované nákupy prostredníctvom zľavových kupónov a ponúk. Pre vašich hviezdnych zákazníkov poskytnite prispôsobené informácie o produktoch na základe ich nákupných modelov a zvážte ich osobné e-maily alebo telefonické hovory, aby ste zaistili ich spokojnosť.

Efektívna komunikácia

Použite efektívnu komunikáciu, ktorá stavia pripravenosť kupujúceho. Na všeobecnú komunikáciu so širokým publikom uveďte informácie o informovanosti o výrobku, podrobnosti o konkrétnych výrobkoch a presvedčivé dôvody, prečo sú vaše produkty lepšie ako konkurencia. Tento všeobecný prístup dosahuje zákazníkom na rôznych úrovniach povedomia o produktoch. Pre cielené zasielanie správ, ktoré sa dostanú k existujúcim zákazníkom, vyplňte komunikáciu o produktoch s produktovými možnosťami a informáciami o rozhodovaní o kúpe. Povzbudzujte rýchle rozhodnutia o kúpe tým, že vám ponúkame špeciálne akcie s obmedzeným časom.

Komunikačný mix

Použite viaceré spôsoby komunikácie so svojimi zákazníkmi. Použite e-mailové informačné bulletiny, inzeráty v časopise, pohľadnice, billboardy, displeje v obchode, balenie produktov, písmená priamej pošty a akúkoľvek inú reklamnú metódu, ktorá efektívne dosiahne cieľové publikum. Vytvorte webové stránky bohaté na informácie, ktoré ponúkajú špecifikácie produktov, pomoc pri chápaní a osvedčenia zákazníkov. Vaším cieľom v kombinácii s produktovou komunikáciou je používať dostatok komunikačných metód, ktoré oslovíte každého zákazníka svojim preferovaným spôsobom.

správy

Rozvíjajte informácie o produktoch okolo súdržnej témy. Používaním rovnakých správ môžete zvýšiť branding produktov, posilniť tému a zvýšiť povedomie o produktoch. Použite racionálnu tému pre produkty založené na hodnotách alebo užitočné produkty. Témy založené na emóciách by sa mali používať pri výrobkoch s vlastným zdokonaľovaním a pri výrobkoch s vysokými cenami. Cieľom zasielania správ týkajúcich sa produktov by malo byť vytvorenie emocionálnej odpovede na váš produkt, ktorý poháňa zákazníkov, aby zakúpili váš produkt.