Výhody štatistickej kontroly procesov

Obsah:

Anonim

Štatistická kontrola procesu umožňuje zachovanie určitých noriem bez kontroly a regulácie každého kroku a produktu procesu. Podobne ako štatistická kontrola kvality, SPC sa využíva vo výrobných a servisných aplikáciách. Umožňuje sériu krokov navrhnutých tak, aby prinášali opakované a konzistentné výsledky alebo procesy, aby zostali nezávislé od neustáleho dohľadu. SPC sa môže používať v rôznych prostrediach, ako sú chemické procesy alebo správa informácií. Aj keď produkt a kroky môžu byť odlišné, štatistická analýza procesu zostáva konzistentná.

Účinky na výrobu

Výhodou SPC oproti iným kontrolným metódam je, že výroba je menej ovplyvnená. Existuje menej prerušenia a spomalenia procesu než priamejšie metódy skúmania a kontroly. Hlavnou premennou pri udržiavaní pracovného prostredia SPC je určovanie potrebného štatistického vzorkovania. Konštantný odber vzoriek z každého aspektu procesu porazí účel, ale štatistická analýza s dlhými intervalmi odberu vzoriek môže umožniť prekonanie nezrovnalostí a nekvalitných výsledkov. Pri zavádzaní systému DOO by výber vzoriek mal predstavovať prinajmenšom tradičné problémy s kvalitou, ktoré už boli stanovené.

Riadiace diagramy a experimenty

SPC sa vo veľkej miere opiera o kontrolné diagramy, neustále zlepšuje štatistickú analýzu a experimenty určené na vytvorenie možných odchýlok pre ďalšie štatistické výsledky. Riadiace diagramy sledujú rôzne príčiny a riešenia štatistických zmien.Výsledky kontrolného diagramu a priebežné experimenty poskytujú potrebné informácie na neustále zlepšovanie štatistického modelu procesu.

Účinná aplikácia SPC

Je dôležité, aby analýza neumožňovala produktivitu. Použite SPC ako doplnok k procesu analýzy a tvorby údajov potrebných na zlepšenie. Keď sa stane centrom riadenia a operácií, proces môže trpieť. Použite SPC ako nástroj na zlepšenie procesu; nepoužívajte proces na zlepšenie metód a postupov SPC.