Ako vypočítať maloobchodné ceny

Obsah:

Anonim

Keď prevádzkujete maloobchodnú prevádzku, je dôležité vedieť, aké sú vaše produkty. Cena je príliš nízka a váš zisk je negatívne ovplyvnený. Cena je príliš vysoká a nebudete predávať dosť na to, aby ste dosiahli zisk. Poďme sa pozrieť na niektoré nápady, ako vypočítať maloobchodné ceny pre vaše podnikanie.

Položky, ktoré budete potrebovať

  • Produkt na predaj

  • Veľkoobchodná cena vášho produktu

  • Špecifické ziskové rozpätie, ktoré chcete dosiahnuť

Pochopte svoj maloobchodný trh. Ak chcete produkt predávať za dobrý zisk, musíte sa uistiť, že váš produkt bude predávať. Najlepšia cenová štruktúra na svete nebude fungovať ani nebude relevantná, ak máte produkt, ktorý sa nepredáva.

Zistite, koľko ste zaplatili za váš produkt. Keď zistíte vaše náklady na produkt, zvážte akékoľvek dane, náklady na dopravu alebo iné náklady spojené s jeho získaním. Museli ste si sami získať svoj produkt? A čo s nákladmi na plyn spojenými s tým?

Značku označte. Myslíte si, že 1 dolár za kus je spravodlivý zisk, alebo chcete mať byt 20 percent na všetko, čo predávate?

Pridajte značku na cenu produktu, aby ste získali svoju maloobchodnú cenu. Keď získate svoju maloobchodnú cenu, preskúmajte ju. Je to príliš nízke? Ak dostanete svoj produkt za mimoriadne dobrú cenu, možno ho budete môcť označiť vyššie a získať lepší zisk. Musíte zaplatiť viac za váš produkt? Buďte opatrní pri stanovovaní ceny prístroja príliš vysoko. Možno ju vôbec nepredávate. Ak chcete zabezpečiť predaj, možno budete musieť znížiť cenu.

Zapamätajte tieto vzorce: Vypočítajte maloobchodné ceny: Náklady na výrobok + značka = maloobchodná cena Značka na výmere: Maloobchodná cena - cena produktu = označenie Cena produktu: Maloobchodná cena - cena = cena produktu

Tipy

  • Buďte ochotní zmeniť vašu maloobchodnú cenu v prípade potreby.

Výstraha

Nepoužívajte príliš vysokú alebo príliš nízku cenu.

Odporúča