Koľko písiem by sa malo použiť v dokumente?

Obsah:

Anonim

Formálne dokumenty

Pri každej formálnej obchodnej správe alebo listu je lepšie držať jedno písmo v celom dokumente. Môžete tučne alebo kurzívou určitú hlavičku, aby ste upriamili pozornosť čitateľa na informácie, ale meniace sa písma sa považujú za nepríjemné. Purdue Owl navrhuje použitie písma Times New Roman alebo Arial veľkosť 12.

Neoficiálne dokumenty

Neexistuje obmedzenie množstva písiem, ktoré môžete použiť v neformálnych dokumentoch, ako sú listy priateľom alebo domáce brožúry. Vo všeobecnosti nechcete, aby zmeny písma ovplyvňovali schopnosť čitateľa absorbovať informácie o dokumente. Jedným z najlepších spôsobov, ako sa vyhnúť akýmkoľvek problémom, je držať sa malého počtu písmen a používať ich na odlíšenie určitých typov informácií.

Spodná čiara

Ak si nie ste istí, ako formálny je váš dokument, alebo máte problémy s používaním viacerých typov písma a urobiť dokument vyzerajúci dobre, držte sa jedného písma. Stránka s jedným písmom môže vyzerať trochu nudné, ale je ľahko čitateľná a vyzerá profesionálne. Ak musíte zmeniť písmo v profesionálnom dokumente, použite maximálne dve rôzne písma.