Fax

Ktorá tlačiareň používa najmenšiu dávku atramentu?

Obsah:

Anonim

Všeobecne platí, že tlačiarne s vyššou cenou používajú najlacnejšie atramentové kazety a menej atramentu. Naopak, lacnejšie tlačiarne majú tendenciu vyžadovať drahšie atramentové kazety. V mnohých prípadoch atramentové tlačiarne vyžadujú častejšie zmeny atramentových kaziet než laserové tlačiarne. Niektoré tlačiarne a počítače, ktoré umožňujú zmeny v nastaveniach tlačiarne, však môžu umožniť úspornejšie používanie atramentu pre ktorúkoľvek tlačiareň.

Atramentové atramenty

Zvyčajne môžete zakúpiť atramentovú tlačiareň za 50 USD alebo menej. Celkovo však atramentové tlačiarne používajú viac atramentu oveľa rýchlejšie ako mnohé iné tlačiarne. Napríklad, podľa správy CBS News, tlačiareň Hewlett Packard DeskJet D1660 je dobrý nákup za približne 40 dolárov, ale náklady na kazetu sú okolo 30 dolárov a zvyčajne tlačí okolo 200 štandardných stránok tlače za cenu približne 16 centov na stránku, V správe sa uvádza, že mnoho iných tlačiarní prináša oveľa lepšie pomery nákladov.

Laserové tlačiarne

Tieto tlačiarne v skutočnosti nepoužívajú atrament; používajú toner. Je to v podstate to isté. Väčšina laserových tlačiarní je drahšia ako atramentová tlačiareň, ktorá niekedy stojí stovky dolárov. Avšak atramentové / tonerové kazety sú oveľa lacnejšie ako väčšina atramentových kaziet, ktoré stojí len za pár dolárov pre menšie desktopové jednotky. Tonerové kazety majú skôr dlhšiu životnosť ako atramentové kazety, čo vedie k lepšiemu pomeru nákladov k tlači.

Zmena nastavení tlačiarne

Nastavenie tlačiarne na určité nastavenia vám môže ušetriť peniaze na atramentových kazetách. Tieto nastavenia sa líšia od počítača po počítač a tlačiareň na tlačiareň. Vo všeobecnosti však ušetríte atrament, ak prejdete na nastavenie tlačiarne na vašom počítači a zmeníte predvolené nastavenie na "nízku kvalitu". Napríklad v počítači so systémom Windows prejdite na Štart, potom na Tlačiarňu a potom kliknite pravým tlačidlom myši. Zobrazí sa ponuka nastavení tlačiarne. Obsah tu bude závisieť od druhu tlačiarne, ktorú máte, ale mnohí budú ponúkať možnosti kvality tlače. Ak robíte veľa tlače, zvoľte ako predvolenú hodnotu "nízku kvalitu". Môžete zmeniť nastavenie späť ručne podľa potreby.

Vyhľadanie cenovo dostupného atramentu

Jeden z najpopulárnejších spôsobov, ako ušetriť peňažné prostriedky na atramentoch, je nákup generických kaziet alebo doplnenie kaziet v atramentovom obchode alebo sami. Existuje množstvo špecializovaných obchodov, ktoré predávajú výhradne tlačové kazety a naplnia staré. K dispozícii sú aj súpravy, ktoré si môžete zakúpiť a ukázať vám, ako si namiesto toho podávať novú atramentovú kazetu do starých kaziet.

Nákup správnej tlačiarne pre vaše potreby

Ak budete tlačiť iba príležitostne, pravdepodobne by ste mali nakupovať atramentovú tlačiareň. Sú to lacné stroje a spoľahlivé. Ale ak často tlačíte alebo vlastníte svoju firmu, môžete zvážiť monochromatickú laserovú tlačiareň. Náklady na atrament sú nižšie ako atramentové tlačiarne. Avšak, ak tlačíte farebné dokumenty pravidelne, vašou najlepšou stávkou je farebná laserová tlačiareň. Sú zvyčajne najdrahšie tlačiarne, ale v dlhodobom horizonte ušetríte lacné náklady na atrament a toner.