Ako začať s vlastnou čistiacou činnosťou lacno

Obsah:

Anonim

Začatie podnikania vo všeobecnosti vyžaduje kapitál alebo počiatočné peniaze. Tieto prostriedky môžete použiť na inzerciu podniku a nákup materiálu. Ale bohužiaľ, nie každý má prístup k počiatočnému kapitálu. Ak začnete s čistiacim podnikaním, môžete obchodovať s malou hotovosťou. Nebudete mať peniaze na drahé reklamné kampane, ale biť na chodník, môžete zabezpečiť prácu a začať budovať svoje podnikanie.

Určite svoje miesto. Vaša čistiaca spoločnosť môže poskytovať jeden typ služby alebo viacero služieb. Môžete sa napríklad špecializovať na čistenie kancelárskych priestorov, čistenie obytných priestorov, vyčistenie pred uzavretím budovy, presuny / presuny alebo post-vyčistenie budov.

Napíšte zmluvu o čistení pre vašu službu. Vytvorte zmluvu o upratovaní, ktorá sa prezentuje majiteľom firiem, obyvateľom a ďalším klientom. Prispôsobte si každú zmluvu pre danú prácu (t. J. Cenu a frekvenciu). Zahrňte podrobné informácie o vašich službách, spôsoboch čistenia, frekvencii čistenia, dĺžke zmluvy a splatnosti platieb.

Predaj vašej čistiacej činnosti. Reklama alebo marketing podnikania je náročný bez veľkého počátečného kapitálu. Zamestnávajte lacné techniky, ako je prechod do podnikania a opustenie letákov a vizitiek s vlastníkmi alebo kancelárskymi manažérmi. Nechajte letáky na domoch, aby ste predávali svoje domáce čistiace činnosti, alebo kontaktujte realitných kancelárií, stavebné firmy alebo banky a propagujte svoje služby.

Použite svoje vlastné produkty. Až do doby, kým vaše čistiace činnosti začnú vytvárať príjmy, ušetríte peniaze a používate vlastné domáce výrobky (čistiace prostriedky, vákuum, mopy, utierky) na čistenie pracovných miest; alebo si vyrobte vlastné netoxické čistiace prostriedky, ktoré pomáhajú minimalizovať náklady na dodávku.

Tipy

  • Navštívte vaše vládne úrady a získate obchodnú licenciu od komisionára pre daň. Zaplatiť požadovaný poplatok (pre každý štát sa líši) a zaregistrovať názov vašej firmy v meste.

    Pred začatím vašej čistiacej činnosti sa obráťte na miestneho poisťovacieho agenta, aby ste prerokovali poistenie vášho podnikania. Pojistné krytie poškodí vás alebo vašich zamestnancov počas čistenia zariadenia.