Pravidlá pre výdavky na auto a nákladné automobily v rozvrhu C

Obsah:

Anonim

Ak ste na ceste za prácou, máte nejaké daňovo odpočítateľné náklady na auto a nákladné automobily. Existuje viac ako jeden spôsob, ako zistiť toto zníženie a viac ako jeden náklad, ktorý môže ísť do tejto kategórie. Predtým, ako sa obrátite na plán C, dôkladne preštudujte pravidlá, pretože služba vnútorných príjmov môže reagovať na vaše nesprávne zrážky auditom - alebo faktúrou za nezaplatené dane.

All-Inclusive Line 9

Odpočítajte výdavky na automobily a nákladné automobily na riadku 9 plánu C. Tento riadok môžete použiť, ak ste podnikateľ, nezávislý dodávateľ alebo štatutárny zamestnanec, ktorý si môže odpočítať svoje náklady spojené s prácou. Keď zistíte, že toto odpočítanie, vaše prvé rozhodnutie je, či odpísať skutočné výdavky alebo použiť štandardné zrážky. Druhý z nich je vždy jednoduchší, pretože sa jednoducho znižuje na kilometrový prídel, ktorý za daňový rok 2014 dosiahol 56 centov za kilometer. Pri štandardnom zrážke je potrebné počítať len s najazdenými kilometrami.

Odpočítateľné výdavky

Ak odčítate skutočné výdavky, môžete pripočítať náklady na plyn a olej, opravy, nájomné a poplatky za prenájom, parkovacie poplatky, mýto, licenčné a registračné poplatky, poistné a odpisy. Ak prenajímate a nevlastníte vozidlo, môžete odpočítať lízingové platby. Služba IRS vyžaduje, aby ste vypočítali percento podnikania a osobné použitie. Ak cestujete napríklad na polovicu kilometrov na obchodné účely, môžete odpočítať len polovicu celkových nákladov. Nesmiete vyčleniť výdavky konkrétne na jeden alebo druhý účel. A ak dochádzate do práce do jediného cieľa, nemôžete odpočítať náklady na vozidlo vôbec.