Ako čítať poštové čiarové kódy

Anonim

Premýšľali ste niekedy, čo čiarový kód v spodnej časti obálok dostanete poštou? Poskytuje adresové informácie, ktoré umožňujú Poštovému úradu USA poštové zásielky a zásielky efektívne posielať po celej krajine. Tri hlavné časti poštového čiarového kódu obsahujú kontrolné súčty, rámcové a číselné pruhy. Existujú krátke a vysoké pruhy, ktoré sú zoskupené do rôznych skupín po piatich a reprezentujú číslice 0 až 9.

Ignorovať prvú a poslednú čiaru čiarového kódu. Toto sú rámce a nepredstavujú informácie o adrese.

Zistite, ako sú číslice 0 až 9 zobrazené v stĺpcoch. Napríklad ", ||,," predstavuje číslo 6. Zoznam čísel a ich príslušné čiarové kódy nájdete v časti Zdroje.

Identifikujte PSČ z prvých piatich sád piatich pruhov na poštovom čiarovom kóde. Pamätajte, že päť pruhov rôznych veľkostí predstavuje určitú číslicu. Napríklad "l, l, ll, l, l, ll,, ll" predstavuje PSČ 80501.

Zistite zips + 4 číslice v nasledujúcich štyroch skupinách piatich pruhov. Zip + 4, implementovaný v roku 1983, poskytuje presnejšie informácie o umiestnení určitej adresy v rámci určitého poštového smerovacieho čísla.

Rozlišujte posledné dve čísla z adresy ulice pohľadom na posledné dve sady piatich pruhov. Posledná skupina piatich pruhov je kontrolná suma. Podľa podpory spoločnosti Microsoft "Kontrolný súčet je najmenšie číslo, ktoré pripočítané k celkovému počtu ostatných číslic dáva výsledok, ktorý je násobkom 10."