Klady a zápory produktových marketingových stratégií a marketingových stratégií založených na zákazníkoch

Obsah:

Anonim

Zistenie najlepšieho spôsobu predaja produktov je často jedným z najťažších aspektov prevádzkovania podniku. Na svoje produkty a služby môžete použiť marketingovú stratégiu založenú na produktoch alebo marketingovú stratégiu založenú na zákazníkoch. Výber správnej metódy môže byť rozdiel medzi úspechom alebo zlyhaním.

Profesionálne marketingové výhody

Jednou z hlavných výhod používania marketingového systému založeného na produktoch je, že sa môžete sústrediť na to, čo robíte najlepšie. Výrobok, ktorý vyrábate, je s najväčšou pravdepodobnosťou to, o čom vaša firma je vášnivá. Môžete sa sústrediť na to, aby ste vyrobili ten najlepší produkt za čo najlepšiu cenu a nechajte zvyšok vyriešiť. Ďalšou výhodou je, že si môžete vytvoriť povesť poskytovania kvalitných produktov na trhu. Ak sa zameriavate na propagáciu produktu, môžete vytvoriť lojálnosť medzi svojimi zákazníkmi kvôli vysokej kvalite položky.

Product-Based Marketing Cons

Jednou z nevýhod použitia produktovej marketingovej stratégie je, že môžete odcudziť svojich zákazníkov. Keď sa zameriavate iba na produkt a nevenujete pozornosť zákazníkovi, môžete nechať niektorých zákazníkov za sebou. Nielen, že musíte vytvoriť kvalitný výrobok, ale musíte ho tiež prispôsobiť cieľovému trhu. Ak na cieľový trh nestrávite nejaký čas, môžete zanechať predaj na stole.

Zákaznícke marketingové výhody

Použitie zákazníckeho marketingového systému vám prinesie aj niektoré výhody. Pomocou tejto stratégie môžete presne zistiť, čo vaši zákazníci chcú alebo potrebujú, a potom ich poskytnúť. Keď to urobíte, vaši zákazníci budú pravdepodobne kupovať produkty alebo služby, ktoré ponúkate. Môžete tiež vytvoriť väčšiu vernosť zákazníkov, pretože zákazníci vedia, že máte záujem o to, čo chcú a ktoré ste ochotní poskytnúť.

Zákaznícke marketingové poradenstvo

Jednou z potenciálnych nevýhod zákazníckeho marketingového systému je to, že môže byť nákladné. Keď potrebujete zistiť, čo zákazník chce, je potrebné investovať do nejakého prieskumu trhu. To môže byť pre niektoré menšie spoločnosti ťažké. Ďalšou nevýhodou je, že vás môže odviesť od zamerania sa na uvedenie kvalitných produktov a služieb. Ak strávite celý svoj čas snažíte sa uspokojiť potreby jednotlivých zákazníkov, môže to byť rušivé.