Aký je rozdiel medzi zmluvou o pevnej cene a zmluvou o nákladovej doprave?

Obsah:

Anonim

Najväčšie komerčné stavebné práce sú dohodnuté podľa zmluvy o nákladoch namiesto pevnej ceny, podľa denníka "Daily Journal of Commerce". Ktorá zmluva používate môže mať obrovský vplyv na vaše náklady a ziskové rozpätie.

Vlastnosti

Hlavným rozdielom v zmluve "cena plus" a "pevná cena" je rozpočet. Zmluvy s nákladmi plus nemajú stanovený limit výdavkov, dodávateľ nakupuje materiály a dostáva úhradu plus poplatok. Fixné stanovenie stanovuje pre projekt určitú čiastku v dolároch.

výhody

Zmluvy "cost-plus" zvyčajne vedú k vyššej kvalite projektov, ako sú projekty pod pevnou cenou, pretože dodávatelia sa nemusí obávať ceny materiálov znižujúcich ich ziskové rozpätie.

Na druhej strane, fixné oceňovanie znamená, že dodávatelia budú musieť sledovať svoj rozpočet a nakúpiť najlacnejšie materiály podľa AllBusiness.

dôležité informácie

Zmluvy s nákladmi plus sú pre niekoho v rozpočte zlá voľba, pretože skutočné náklady je ťažké predvídať - môžete to vyvážiť tým, že si budete vyžadovať zaručené maximálne náklady, navrhuje Financial Web. Zmluvy s fixnou cenou sa jednoducho presadzujú, zatiaľ čo náklady plus si vyžadujú stály dohľad.