Fax

Ako používať nástroj Texas Instruments TI-83 Plus

Obsah:

Anonim

TI-83 Plus je grafická kalkulačka vyrobená spoločnosťou Texas Instruments. Pokročilá kalkulačka TI-83 Plus bola naprogramovaná tak, aby spolupracovala s niekoľkými matematickými funkciami vrátane počtu a trigonometrie. Obrazovka LCD je veľká a má možnosť vstúpiť do režimu rozdelenej obrazovky, kde sa graf aktualizuje, keď používateľ zmení hodnoty tabuľky. TI-83 Plus má navyše flash pamäť, ktorá umožňuje používateľom aktualizovať softvér a umiestniť na kalkulačku ďalšie aplikácie.

Zapnutie / vypnutie

Stlačením tlačidla "Zapnuté" v ľavom dolnom rohu kalkulačky zapnete zariadenie TI-83.

Nechajte kalkulačku sedieť dlhší čas, aby ste aktivovali funkciu "Automatické vypínanie". Táto funkcia bola vytvorená, aby šetrila životnosť batérie, keď sa kalkulačka dlhší čas nepoužíva. Keď opäť zapnete kalkulačku, obrazovka bude mať na sebe rovnaké informácie, ako keď ju naposledy použila.

Stlačením tlačidla "2nd" a tlačidla "ON" manuálne vypnete kalkulačku. Keď manuálne vypnete kalkulačku, TI-83 uchová informácie naposledy použité na obrazovke, ale vymaže všetky chyby.

Nastavenie kontrastu obrazovky

Stlačte tlačidlo "2.".

Stlačením a podržaním tlačidla so šípkou nahor stmavíte obrazovku.

Stlačením a podržaním tlačidla so šípkou nadol zosvetlíte obrazovku.

Zadávanie výrazov

Pomocou klávesnice stlačte číslo, premennú alebo funkciu výrazu.

Stlačte tlačidlo "2." a ľubovoľné z klávesov so žltým znakom, aby ste do výrazu vložili žltý znak.

Stlačte tlačidlo "ALPHA" a ľubovoľné z klávesov s písmenom nad ním, aby ste vložili písmeno do výrazu.

Vypočítajte výraz stlačením tlačidla "ENTER".

Tipy

  • Toto sú prvé kroky pre používanie grafickej kalkulačky TI-83 Plus. Návod na obsluhu dodaný s kalkulačkou je dlhší ako 800 strán a obsahuje podrobné vysvetlenie všetkých funkcií, ktoré sú k dispozícii na kalkulačke. Ak chcete čo najlepšie využiť TI-83, prečítajte si kompletnú príručku. Odkaz v časti Zdroje vás prevedie do PDF manuálu.

Odporúča