Ako vypočítať mieru opustenia

Anonim

Miera opustenia je štatistika, ktorá môže mať rôzne významy. Ak sa uplatňuje na podnikanie telemarketerov, miera opustenia znamená počet hovorov, ktoré nie sú prijímané živou osobou. Webové stránky používajú aj štatistiky miery opustenia, čo znamená, že percento ľudí, ktorí opustili webovú stránku po prvej stránke. Základnou definíciou je, koľko ľudí skutočne sleduje konkrétny krok procesu, vydelený množstvom ľudí, ktorí sa o tomto procese obrátili. Je to jednoduchý štatistický výpočet.

Nájdite celkový počet ľudí, ktorí sa v súvislosti s produktom dostali. Ak je tento produkt webovou stránkou, je to celkový počet ľudí, ktorí sa dostali na webovú stránku. Ak vyplní formulár pre zákaznícky servis, potom je to, koľko ľudí dostane formuláre zákazníckych služieb. Ak uskutočňuje telefonické hovory od telemarketera, potom je to, koľko ľudí sa volá. Toto číslo bude väčšie ako nasledujúce číslo.

Nájdite celkový počet ľudí, ktorí vykonali úlohu, pre ktorú počítate. Napríklad, ak chcete nájsť celkový počet ľudí, ktorí sa dostali do stránky "Page 2" vášho webu, je to číslo. Ak chcete zistiť, koľko ľudí vyplnilo formulár zákazníckej služby, kúpil si položku alebo koľko ľudí na telemarketer dosiahlo, bude to vaše druhé číslo.

Druhé číslo rozdelte na prvé číslo, potom odčítajte toto číslo od 1. Presuňte desatinnú čiaru na dve správne miesta, aby ste ju zmenili na percentuálnu hodnotu. To je vaša miera opustenia. Napríklad, ak sa na prvú stránku vašej webovej stránky dostalo 100 ľudí, ale iba 50 ľudí odišlo na druhú stranu, potom má vaša webová stránka 50 percent opustenia stránky. Ak ste zavolali 500 telemarketingových služieb a hovorili ste iba 40 živým ľuďom, Váš telemarketingový program má mieru opustenia 92 percent.