Ako urobiť skúšobnú bilanciu v hotovosti

Obsah:

Anonim

Pri účtovaní na hotovostnom základe sa výnos zaznamenáva tak, ako sa vyberá, a výdavky, ktoré sa vyplácajú. To sa líši od účtovníctva založeného na časovom rozlíšení, ktoré zaznamenáva príjmy a výdavky, ktoré sa vyskytujú. Základné účtovníctvo sa spravidla používa iba na účely dane z príjmov. Firmy vo všeobecnosti vedú účtovné záznamy pomocou metódy časového rozlíšenia, čo znamená, že musíte vykonať nejaké úpravy pred spustením skúšobného zostatku. Účelom skúšobného zostatku je zistenie chyby, pretože kontroluje, či sú všetky debety a úvery na účte vyrovnané.

Položky, ktoré budete potrebovať

  • Finančné výkazy

  • Tabuľkový softvér alebo kniha knihy

Zozbierajte úvodné a záverečné sumy z vašich finančných výkazov na nasledujúce účty: Príspevok na kapitálové náklady, predplatené výdavky, splatné účty, kapitálové zisky, inventár a pohľadávky. Zadajte názov každého účtu v stĺpci A tabuľky alebo knihe knihy.

Preveďte sumy bežného účtu z finančného výkazu pre každý účet v príslušnej bunke v stĺpci B.

Zadajte sumu záverečného debetu pre každý účet v príslušnej bunke v stĺpci C. Pre úvodnú výšku úveru zadajte hodnotu pre každý účet v stĺpci D.

Prepočítajte na hotovostnú základňu výpočtom B - C + D = E pre všetky účty príjmov a B + C - D = E pre všetky výdavkové účty. V stĺpci E použite vzorce "= B - C + D" a "= B + C - D" s príslušnými číslami buniek, ktoré ste uviedli v tabuľke. čísla.