Ako napísať návrh poplatku

Anonim

Pri písaní návrhu poplatku musíte svojmu klientovi ukázať presne to, čo sa bude robiť, koľko to stojí a prečo stojí to, čo robí. Toto sa uskutoční napísaním návrhu z dvoch častí. Prvá časť je Vyhlásenie o práci, ktoré podrobne popisuje vykonávanú prácu, zvyčajne napísanú s podrobnými opismi vykonávaných služieb. Druhá časť je séria tabuliek, ktoré uvádzajú náklady na každú položku podrobne opísanú vo vyhlásení o diele a mali by byť na prvý pohľad prečítané a pochopené.

Definujte vyhlásenie o práci pre projekt. Môže to byť kratšie alebo dlhšie, ako je to potrebné, od jednej strany až po sto strán alebo viac, v závislosti od projektu. Vymenujte každú fázu zapojenú do projektu do samostatných podpoložiek. Pod každou fázou opíšte jej rozsah vo forme odseku. Pod týmto opisom uveďte všetky poskytované služby. Potom v bodovej forme uveďte každú úlohu vykonanú pod každou službou.

Vytvorte tabuľku pre každú fázu projektu popísanú vo vyhlásení o práci. Označte tabuľku s rovnakým podtitulom pre fázu, ktorá sa objavuje vo vyhlásení o prácach tým, že sa v prvom riadku tabuľky uvedie názov. Napríklad, ak je prvou fázou projektu audit, názov tabuľky a podtitulku vo výpise práce by boli oba "Audit".

Vysvetlite význam každého stĺpca tým, že mu zadáte názov v druhom riadku tabuľky. Typický tabuľkový procesor napríklad môže uvádzať tieto tituly: "Služba", "Hodinová sadzba", "Hodiny", "Zľava", "Celkom".

Zoznam všetkých služieb v ľavom stĺpci tabuľky. Zahrňte sadzby a súčty, ktoré sa vzťahujú na projekt v susedných stĺpcoch. V prípade potreby prerušte služby na úlohy a uveďte ich sadzby a poplatky. To môže byť dôležité, ak sa pripojí konzultant, alebo služba obsahuje mnoho úloh alebo úloh s rôznymi poplatkami.

Vytvorte celú fázu projektu v pravom dolnom rohu tabuľky.

Formátovanie tabuľky podľa potreby. V riadkoch obsahujúcich názvy použite farebné bunky s bielym textom. Pomocou okrajov rozdeľte stĺpce.

Vytvorte novú tabuľku s názvom "Súhrny", keď ste dokončili tabuľky pre každú fázu projektu. Na tejto poslednej tabuľke uveďte každú fázu projektu v ľavom stĺpci a súčty vpravo. Na poslednom riadku tejto tabuľky uveďte "Celkový počet" projektu pripočítaním všetkých poplatkov.

Opravte svoj návrh poplatkov. Pred odoslaním návrhu sa nespoliehajte iba na nástroje na písanie pravopisu.