Ako vypočítať výnosy z výdavkov na inzerciu

Obsah:

Anonim

Budete môcť lepšie merať výsledky svojho reklamného úsilia, ak sa pozriete na zvýšenie príjmov, nehmotné požitky, priame výdavky a príležitostné náklady spojené s kampaňou. Začíname s jednoduchým výpočtom matematiky, ktorý zahŕňa vaše ťažké náklady a zvýšenie výnosov vám pomôže začať komplexnejšiu analýzu vašich reklamných programov.

Pridajte tvrdé náklady na vaše reklamné výdavky. Patria sem náklady na nákup médií, dodávatelia, ktorí spracúvajú váš dizajn, copywriting, mediálne plánovanie, online aktivity, tlač a poštovné.

Určte výšku podnikových nákladov - tzv. "Mäkké náklady" - súvisiace s vašou inzerciou. Môžu to zahŕňať interný marketingový personál, zamestnanci v oblasti IT, ktorí pracujú na webových reklamách a zákazníckych službách, ktorí spracúvajú telefonické hovory a e-maily súvisiace s reklamnou kampaňou. Môže tiež zahŕňať zariadenie potrebné pre reklamný personál.

Vypočítajte zvýšenie výnosov, ktoré môžete priamo priradiť výdavkom na reklamu. Vykonajte to sledovaním kupónov, požiadaním zákazníkov o to, ako o vás počuli, preskúmaním štatistiky návštevnosti návštevníkov webových stránok, aby ste zistili, odkiaľ prišli objednávky, a prehodnotením predajných čísel pred, počas a po dátume reklamnej kampane.

Použite vzorec Návratnosť výdavkov na inzerciu, ak všetko, čo chcete, je matematický výpočet, ktorý vám poskytuje percentuálnu návratnosť. Vzorec je (výnos / výdavky) = výnos za reklamu. Ak vygenerujete 25 000 dolárov z výdavkov na inzerciu vo výške 10 000 USD, váš výpočet je 25 000/10 000 = 2,5. To znamená, že vaše výnosy predstavovali 250% vašich výdavkov. Odpočítajte 100 percent z tohto počtu - svoje výdavky - a vy ste dosiahli 150 percentný zisk z vašej investície.

Tipy

  • Napíšte zoznam nehmotných výhod, ktoré získate z vašej inzercie, ako napríklad zachovanie preferencií zákazníkov, zvýšenie návštevnosti webových stránok alebo zvýšenie povedomia o produktoch. Analyzujte úspech svojej reklamnej kampane pridaním týchto výhod k hmatateľným výnosom, ktoré získate.

    Okrem toho analyzujte svoje príležitostné náklady, čo sú projekty, ktoré ste nedokázali urobiť, pretože ste použili čas na peniaze a zamestnancov v reklamnej kampani. Porovnajte svoje príležitostné náklady s návratnosťou investícií a zistite, či reklamná kampaň stojí za to.

Odporúča