Využitie počítačovej technológie v marketingu

Obsah:

Anonim

Marketingoví profesionáli používajú počítačové technológie na plánovanie, riadenie a monitorovanie kampaní. Analyzovaním a manipuláciou s údajmi v počítačoch môžu zvýšiť presnosť marketingových kampaní, prispôsobiť zákaznícke a perspektívne komunikácie a zlepšiť riadenie vzťahov so zákazníkmi. Počítačová technológia tiež uľahčuje marketingovým profesionálom spoluprácu s kolegami, agentúrami a dodávateľmi.

Zlepšiť marketingovú presnosť

Počítače, marketingové tímy ukladajú, analyzujú a spravujú veľké objemy údajov o vyhliadkach a zákazníkoch. Pochopenie demografických údajov, histórie nákupov a preferencií produktov rôznych skupín a jednotlivcov umožňuje obchodníkom lepšie zacieliť produkty a kampane a prispôsobiť ich komunikáciu.

Zvýšte kapacitu kampane

Prostredníctvom cloudových zdrojov môžu obchodníci rýchlo zvýšiť výpočtovú kapacitu, keď ju potrebujú. Kúpou dodatočnej výpočtovej kapacity od poskytovateľa cloudových služieb, obchodníci môžu namiesto investovania do pevných systémov zvládnuť špičky v dopyte. Zvýšenie kapacity webových stránok na zvládnutie veľkého počtu reakcií kampane napríklad zabezpečuje, že zákazníci nebudú dlho čakať. Obchodníci tiež používajú cloud computing, aby poskytli dodatočnú kapacitu pre testovanie marketingu a spravovali veľké e-mailové kampane.

Automatizujte marketingové kampane

Marketingová automatizácia je teraz základným prvkom v riadení vedenia, proces prevodu predajov vedie k zákazníkom. Automatizácia marketingu určuje úroveň záujmu alebo zámeru kúpiť na základe odpovede na sériu e-mailov. Tím môže následne sledovať podrobné informácie alebo predajné volania v závislosti od odpovede.

Otvorte nové komunikačné kanály

Počítačová technológia poskytuje obchodníkom príležitosť vybudovať dialóg a posilniť vzťahy so zákazníkmi a vyhliadkami. Obchodníci musia reagovať na rastúce využívanie internetu a sociálnych médií spotrebiteľmi. Monitorovaním diskusií o sociálnych sieťach a stránkach na preskúmanie produktov môžu obchodníci získať prehľad o postojoch spotrebiteľov a využiť príležitosť reagovať a vybudovať dialóg.

Poskytnite efektívnu podporu predaja

Odborné predajné tímy a distribútori vyžadujú prístup k materiálom na podporu marketingu, ako sú brožúry, prezentácie, produktové listy a reklamné alebo e-mailové šablóny. Ukladaním digitálnych verzií materiálu kampane na bezpečnom webovom portáli a poskytnutím prístupu k autorizovaným používateľom môžu obchodníci zjednodušiť distribúciu podporného materiálu a zvýšiť kontrolu nad jeho používaním.

Zlepšiť spoluprácu

Pomocou nástrojov desktopových videokonferencií alebo webových konferencií môžu obchodníci spolupracovať s kolegami v predajných a produktových tímoch alebo účtovných tímoch v reklamných agentúrach a konzultantoch pre styk s verejnosťou. Nástroje na spoluprácu môžu urýchliť vývoj produktu tým, že uľahčia stretnutiam tímov a rozhodovaniu, skôr než sa usilujú o usporiadanie osobných stretnutí. Agentúrne tímy môžu prerokovať alebo skontrolovať návrhy kampaní a zmeny, aby zabezpečili dodržanie termínov.