Nevýhody ceny za zvýšenie ceny

Obsah:

Anonim

Cena za cenu plus je jednoduchá vo svojom celkovom koncepte. Podnik vypočíta náklady na vytvorenie produktov. Odtiaľ určuje, aké zisky chce po zaplatení nákladov na výrobok, a potom sa zaoberá ziskom nad nákladmi. Je to populárna metóda oceňovania kvôli svojej jednoduchosti. Dokonca aj vládne zmluvy vyžadujú cenu plus cenu.

Zmeškané príležitosti na zisky

Cenové a cenové náklady vynášajú peniaze z dverí. V knihe Capon's Marketing Framework, Noel Capon píše, že spoločnosti sú náchylné k cenám príliš vysokým alebo príliš nízkym cenou plus cien. Na trhoch, kde cena nie je pre spotrebiteľa najdôležitejšou vecou pri rozhodovaní, jeho výskum ukazuje, že výrobky sú často podhodnotené. Na trhoch, v ktorých zákazníci počítajú s každým centom pred rozhodnutím o nákupe, ukazuje, že ceny sú často príliš vysoké. Pretekári sú schopní s touto metódou jednoduchšie súťažiť o cenách, pretože môžu predpovedať svoje ceny vopred.

Stále ceny

Pojem fixné náklady znamená, že tieto náklady sa nikdy nezmenia. Nájomné a platy sú fixné náklady. Ak firma vyrába a predáva tisícky ďalších produktov jeden mesiac a predáva menej v nasledujúcom mesiaci, fixné náklady sa nemenia. To znamená, že ak sú náklady hlavným faktorom pri určovaní cien, potom by sa mali ceny pohybovať od mesiaca po mesiac. Suroviny a provízie z predaja sú variabilné náklady alebo náklady, ktoré sa menia z obdobia na obdobie. Spotrebitelia môžu byť skeptickí voči kolísaniu cien a narúšajú dôveru značky.

efektívnosť

Ak náklady na výrobu klesnú, náklady a ceny naznačujú, že ceny by sa mali znížiť. Potom stratíte zisky. Opačne to funguje, ak sa zvýšia výrobné náklady. Cena za ceny nie je inšpiráciou pre efektívnosť. Pokiaľ zákazníci platia výrobné náklady, nemáte žiaden stimul na zníženie nákladov alebo nájdenie rýchlejších, lacnejších a účinnejších spôsobov výroby produktov. Je ľahké, aby sa spoločnosť stala uspokojujúcou. Medzitým konkurenti podnikajú kroky na rýchlejšie vytvorenie lepšieho produktu, čo im umožňuje ukradnúť podiel na trhu.

Hodnota zákazníka

Ceny sa všetky znižujú na to, čo spotrebitelia zaplatia za výrobok. Aj keď meno značky topánka stojí len 4 doláre, aby spotrebiteľ zaplatí 120 dolárov za to, ak slávny meno športovca je priložený k show. Náklady za cenu plusu zlyhávajú tento dôležitý faktor v tvorbe cien a zisku. V knihe "Ceny s dôverou", Reed Holden a Mark Burton napíšu, že cena za cenu "ignoruje dopyt, image a umiestnenie na trhu a ignoruje úlohu zákazníkov a hodnotu, ktorú odvodzujú." Cenová cenová politika je alternatívna metóda vnímanie zákazníka v súvislosti s tvorbou cien.